Stadswandeling

 

STADSWANDELINGEN DOOR LEEUWARDEN MET EEN GIDS

Aanmelding voor de stadswandelingen, die bij het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) Groeneweg 1, 8911 EH Leeuwarden (vlak bij de Oldehoven) beginnen,  kan per telefoon naar het HCL : 058-2332350 of via de website www.historischcentrum@leeuwarden.nl

Het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) beschikt over een groep enthousiaste en deskundige gidsen die vertellen over de boeiende geschiedenis van de stad. Op zaterdagmiddag zijn er 2 wandelingen (start om 13.15 uur de Oldehove Tour of om 14.00 uur de Highlights Tour) mogelijk. Ze duren circa 1,5 – 2 uur.
De stadswandelinggidsen houden rekening met de aankomst van de ‘reünie de Rijks 150 bus’ op het Oldehoofsterkerkhof.

Om een wandeling op zaterdagmiddag 8 september mee te maken is men verplicht zich aan te melden via de website van het HCL of per telefoon. Graag de tijd van de wandeling,  het aantal personen en de deelname aan de reünie doorgeven. Zo weet het HCL hoeveel gidsen er zaterdagmiddag 8 september ingezet moeten worden. Het betalen van € 3,50 per persoon kan ter plekke aan de gids plaatsvinden.

Het HCL heeft ook 20 stadswandelboekjes samengesteld (tekst, illustraties en plattegrond). De stadgidsen zijn o.a. verkrijgbaar bij het HCL. Kosten: 5,00 – 7,50 euro.

Alle informatie over wandelingen, boekjes, tentoonstellingen over Leeuwarden is te vinden op de website van het HCL en via de onderstaande link:
https://historischcentrumleeuwarden.nl/images/TOERISME/Stadswandelingen/folder-expo-activiteiten-HCL-2018.pdf